Kingsland

Paardensport. Een woord heeft betrekking op de kunst van paardrijden en de praktijk van de diverse takken binnen deze sport. Niettemin bevat het veel meer dan de relatie tussen een ruiter en zijn paard. Paardrijden is een bijzondere en veeleisende levensstijl. Geïnspireerd door deze unieke levensstijl probeert Kingsland zijn collecties hierop te ontwikkelen en aan te passen.

Kingsland is een Noors merk dat sinds zijn oprichting in 1999 is uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste fabrikanten van paardensportartikelen en kleding voor de ruiter. Kingsland staat bekend om zijn subtiele mix van klassieke hippische mode en hedendaags design. Naast de mooie ontwerpen staat ook kwaliteit bij Kingsland hoog in het vaandel.

Lin E. Kingsrød oprichter en Brand Manager, miste iets nieuws in de ruiterkleding en paardensportartikelen in haar tijd als wedstrijdruiter. Daarom ontwierp zij haar eigen kleine kleding lijn vanuit huis. Het ontwerp was traditioneel maar de kwaliteit en pasvorm waren zijn tijd vooruit. Een van de eerste producten was een all-weather, sportieve jas, de Kingsland Classic bomber. Hoewel deze jas door de jaren heen nog een aantal kleine verbeteringen heeft gehad, is deze nog steeds te vinden in de Classic Collection.

Met het hoofdkantoor in Sarpsborg, Noorwegen, magazijn in Ikast, Denemarken en kantoren in Wellington, FL, USA, Onsala, Zweden en Hangshou, China, evenals agenten en groothandelaren over de hele wereld. Is Kingsland uitgegroeid tot een gerenommeerd internationaal bedrijf binnen de paardensport.


 

 

KL_S179

KL_S17146

 

 

 

 

 

 

 

 


fullsizeoutput_fc


 

sport_ladiesDressage


Voor meer informatie over Kingsland en de collecties klik hier.